29 november 2010

Camperen op het Berghuisplein

In de commissievergadering Ruimtelijke Ontwikkeling van 10 oktober j.l. is de parkeerruimte voor campers in de gemeente Kampen aan de orde geweest. Deze campers nemen in de zomermaanden veel parkeerruimte in gebruik op het Burgemeester Berghuisplein. Het is bij de camperaars in den lande bekend dat men in Kampen gratis en onbeperkt een plaats kan innemen.

Onze fractie heeft ingebracht dat men op het Berghuisplein maximaal 10 plaatsen moet inrichten voor campers. Verder dat er betaald moet worden per overnachting ( Bijvoorbeeld  € 10,00 ) en dat de gemeente handhavend moet optreden tegen overtreders. Wanneer de 10 plaatsen vol zijn is er in onze gemeente ruimte op de camping Seveningen en op de zorgboerderij op het Kampereiland. Ook op de camping Roggebotsluis is ruimte voorhanden.

Het college van B. en W. wilde eerst een tijdelijke voorziening aanleggen in het Groene hart voor 25 campers. Onze fractie was daar geen voorstander van en hield vast aan haar eigen uitgangspunten. Tijden de raadsvergadering van 21 oktober j.l. was de diversiteit aan meningen zo groot, dat er voor geen enkele variant een meerderheid was te verkrijgen. Het college heeft het voorstel toen teruggenomen voor nader beraad en zal in de loop van dit jaar of volgend voorjaar met een nieuw voorstel komen.

De SGP-fractie is en blijft van mening dat naast een stuk gastvrijheid, toch ook het profeitbeginsel moet gelden. Voor geleverde diensten zoals: parkeerplaatsen, water, electra en toiletvoorzieningen dient men gewoon te betalen. Dit geldt immers voor iedereen.!