19 oktober 2011

College Kampen begeeft zich met begroting 2012 op dun ijs

We vinden het als SGP erg positief dat in Kampen de zorg voor de zwakkeren veel aandacht krijgt, ook wanneer we als gemeente de komende jaren minder geld uit Den Haag ontvangen. We maken ons echter zorgen over de snelle afbouw van de gemeentelijke bijdragen aan IMPACT. Als SGP fractie vinden we het onbegrijpelijk dat dit college in deze tijd van bezuiniging wel geld uitgeeft aan het omvormen van ’t Ukkien naar een poppodium.
We leggen ook nadrukkelijk en zeer kritisch onze vinger bij de veel te positieve verwachtingen van het college over de voortgang van en de inkomsten uit woningbouwlocaties.
Veel gemeenten ervaren nu al de zeer nadelige financiële gevolgen van het afwaarderen van de gronden en de toenemende druk van de rentelast op de gemeentefinanciën. Een structurele, adequate reservering om deze risico’s in Kampen deels af te dekken is wat de SGP fractie betreft noodzakelijk. Dit kan uitstekend door af te zien van de plannen voor een cultuurcluster in de Van Heutszkazerne. We vinden deze clustering een onverantwoord kostbaar plan.
De SGP wil zich ook in economisch moeilijke tijden inzetten voor een financieel gezond beleid met nadrukkelijk oog en hart voor de zwakkeren in onze samenleving!

 

 

SGP fractie Kampen