29 maart 2014

Dankbaar en blij met de behaalde zetelwinst!

Voorzitter,

DE SGP KAMPEN is dankbaar en blij met de behaalde zetelwinst!

3.430 inwoners van de gemeente Kampen hebben hun stem op de SGP uitgebracht.  Dat is een stijging van 471 stemmen t.o.v. de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Dit is uitgedrukt in percentage een groei van ruim 15%. Dit met als resultaat dat we als SGP de komende raadsperiode met 5 raadszetels vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad van Kampen.  (16% aandeel in deze raad)

Hoewel we tijdens de campagne veel positieve reacties ontvingen op onze inbreng in de afgelopen 4 jaar bleef het op de verkiezingsavond lang spannend of we daadwerkelijk op 5 zetels zouden uitkomen. Nadat ook de stemmen uit het stembureau de Hoeksteen in IJsselmuiden binnenkwamen verscheen er een prachtige 5 achter de SGP op het scherm.

We willen ook vanaf deze plek iedereen hartelijk bedanken voor het vertrouwen in de SGP Kampen.

Wat ons tijdens deze campagne meer dan voorheen opviel was dat de SGP in Kampen veel breder op sympathie kan rekenen dan alleen vanuit de trouwe, vaste achterban. Uit de gesprekken bleek meerdere keren waardering voor de wijze waarop de SGP de afgelopen jaren op verschillende onderwerpen haar inbreng heeft gehad. Denk hierbij aan de dossiers woningbouw, waterveiligheid,  economie, bestemmingsplan buitengebied en ons pleidooi voor een collectieve rustdag voor alle Kampenaren.  Ook deze inwoners willen we graag vertegenwoordigen door opnieuw bij te dragen aan het goed besturen van deze gemeente.

Wat verder opvalt in deze uitslag is de enorme winst voor de SP, de plus van het CDA en het verlies van de PVDA en Gemeentebelang Kampen. Daarnaast valt op dat het onderwerp meer koopzondagen waarmee een aantal partijen zich in de campagne sterk heeft geprofileerd niet heeft geleid tot zetelwinst. 

Voorzitter,

De kiezer heeft gesproken. De opkomst was gelukkig boven verwachting hoog. Het is nu aan ons als raad om de wil van de kiezers te vertalen naar goed beleid. Dit is wat de SGP betreft financieel solide, met oog en hart voor hen die onze zorg echt nodig hebben, betrouwbaar en principieel passend bij de ingetogen kwalitatieve identiteit van Kampen. We wensen elkaar veel kracht,  wijsheid en Gods Zegen om hier de komende 4 jaar samen de schouders onder te zetten.

Dank u wel.