3 december 2009

Eindtijd alcoholverstrekking 't Ukien

Het college heeft 24 november jl. besloten om voor Stichting Jongerenwerk Kampen in 't Ukien de eindtijd voor alcoholverstrekking te verruimen naar 02:00 uur. De SGP-fractie heeft met verbazing kennis genomen van dit besluit. Raadslid Eibert Spaan heeft in een brief vragen gesteld aan het college en de SGP wacht de beantwoording van het college verder af. Onderstaand volgen de vragen die de SGP aan het college heeft gesteld en u kunt hier ook de brief downloaden.

 

Vragen aan het college:
1. Op grond van welke overwegingen, en bevoegdheden is het college tot dit besluit gekomen?

2. Hoe verhoudt dit besluit zich tot de o.i. terecht gestelde tijdslimieten in andere gelegenheden, zoals sportkantines?

3. Alcoholmisbruik onder jongeren met alle negatieve gevolgen van dien is een groot probleem. Het voorkomen hiervan moet wat de SGP betreft voortvarend worden opgepakt. Hoewel we als SGP liever meer daadkracht hadden gezien heeft het college de afgelopen jaren een aantal zaken adequaat opgepakt.
   - Is het college met ons van mening dat van bovengenoemde maatregel in het licht van het alcoholmatigingsbeleid onder jongeren een verkeerd signaal uitgaat naar de jongeren en hun ouders?
   - ’t Ukien als centrum voor jongeren heeft bij veel inwoners van Kampen de schijn tegen tav het gebruik van (soft-)drugs en alcohol. Het college heeft meerdere keren aangegeven dat het college en ’t Ukien zich samen inspannen om dit imago te verbeteren. Hoe verhoudt zich deze verruiming tot 2.00 uur tot bovenstaande inspanning?

4. Hoe verantwoordt het college deze verruiming tov andere aanbieders in het kader van concurrentievervalsing?

We zien uw beantwoording met belangstelling tegemoet, en overwegen over dit onderwerp een motie op te stellen.