6 maart 2014

Even voorstellen... Eibert Spaan

Persoonlijk

Momenteel is Eibert Spaan (45) uit IJsselmuiden werkzaam in de commerciële functie sales en advies bij de Erdee Media Groep in Apeldoorn. Zijn expertise bestrijkt de gebieden marketing, management en financiën. Hij heeft in die functie contacten met landelijk opererende bedrijven en mediabureaus. Eibert Spaan is gehuwd met Hilda Meuleman en is vader van 4 kinderen in de leeftijd van 10 t/m 19 jaar: Maarten, Korné, Annerieke en Lydia.

Ervaring in de politiek

Eibert Spaan is sinds 2006 raadslid en sinds 2010 fractievoorzitter. In de eerste periode is hij lid geweest van de commissie inwoners, waarin o.a. het sociale domein, cultuur en onderwijs zijn behandeld. In de raadsperiode 2010 – 2014 is hij ook lid van de commissie bestuur en middelen geweest. Deze commissie verdiept zich in het bestuur van de gemeente, personeel & organisatie, financiën en handhaving.

Motivatie

De interesse van Eibert Spaan in de politiek is voortgekomen uit het idee dat je in de politiek daadwerkelijk invloed hebt op het bestuur van je gemeente. Door hier actief aan deel te nemen kan iets in gang worden gezet of bijgestuurd. Daarnaast spreekt het hem aan dat je door samen te werken met andere fracties echt iets kunt bereiken.

Hij heeft bewust gekozen voor de SGP, omdat de partij gegrond is op Gods Woord. Daarnaast spreekt de sociaal economische agenda van de SGP hem erg aan. “Een goed vangnet voor de zwakkeren, actieve inzet om mensen te helpen bij het vinden van werk. De SGP geeft ruimte om te ondernemen en is voorstander van een kleine overheid ten dienste van de burgers”, zegt hij.

De gemeente Kampen spreekt hem erg aan omdat de school, de kerk en de inwoners goed passen bij de identiteit van zijn gezin. De sfeer is gemoedelijk, de arbeidsmoraal positief. Kampen ligt centraal, heeft een mooie binnenstad, prachtige kernen en is rijk aan monumenten.

Eibert Spaan vindt het belangrijk dat we als gemeente nuchter en realistisch omgaan met rapporten van onderzoeksbureaus op welk onderwerp dan ook. “We moeten ons primair richten op de belangen van onze bestaande inwoners en niet speculeren en dagdromen.“