19 maart 2014

Even voorstellen... Erik Bruggink

Persoonlijk

Erik Bruggink (35) is geboren te Zwolle en opgegroeid als boerenzoon in Kamperveen.

Hij heeft HTS werktuigbouwkunde en Nima Businessmarketing gestudeerd. In Emmeloord geeft hij leiding aan de bedrijven van Verbruggen. Verbruggen is fabrikant van palletiseermachines: specialistische robots die zakken, dozen of kratten stapelen op pallets. Zijn werkzaamheden zijn voornamelijk bedrijfskundig van aard: strategie, operationeel management, personeel en financiering. Hij is getrouwd met Nelleke. Ze hebben twee kinderen: Ruben en Anna.

Politieke ervaring

Erik Bruggink is nieuw op de lijst.

Motivatie

De interesse van Erik Bruggink voor de gemeentelijke politiek komt voort uit een betrokkenheid op de ontwikkelingen binnen de gemeente en het verantwoordelijkheidsbesef dat hij daar waar mogelijk moet bijdragen aan die gemeentelijke samenleving. Een samenleving die niet gemaakt wordt door politiek, maar wel omkaderd en ondersteund word door politiek bestuur. Aan zo’n bestuur wil hij graag een ondersteunende en controlerende bijdrage geven.

Vanaf zijn stemgerechtigde leeftijd met overtuiging en altijd gekozen voor de SGP, de partij met kernwaarden die gefundeerd zijn op de Bijbel. Kernwaarden die worden toegepast en vertolkt door mensen die leven vanuit de christelijke houding en traditie. Ook in de huidige maatschappij resulteert dit in consistent beleid en verantwoordelijk bestuur.

Kampen is de gemeente waar Erik Bruggink is opgegroeid. Onze fraaie leefomgeving, in combinatie met gemoedelijke cultuur, bevolking, het gevarieerde aanbod van werk- en woongelegenheid maken dat hij onze gemeente als bijzonder waardevol waardeert en koestert.

We leven in een volatiele maatschappij waarbij duurzaamheid in bestuur ten prooi dreigt te vallen aan persoonlijke successen. Erik Bruggink wil daarom aandacht vragen voor consistent beleid en bestuur. Naast dienend bestuur vindt hij actief burgerschap belangrijk. Dat is effectiever dan een bestuur dat beleid probeert te maken gericht op een enkel individu. Tevens wil hij aandacht vragen voor gemeentelijke economie. We leven in een tijdperk waarin de plaatselijke marktwerking is doorbroken door een open economie. Stimulering van plaatselijke handel behoeft aandacht om continuïteit van de bedrijvigheid binnen de gemeente te borgen.