15 maart 2014

Even voorstellen... Jan Noorland

Persoonlijk

Jan Noorland (48) is woonachtig in de Koekoekspolder te IJsselmuiden. Hij is getrouwd met Ellen en zij hebben vijf zonen, waarvan de oudste inmiddels getrouwd is. Zijn wieg stond in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen-Moerkapelle en in die omgeving heeft hij tot zeven jaar geleden gewoond. Doordat zijn vader een tuinbouwbedrijf had, was het voor hem vanzelfsprekend om na de middelbare school door te stromen naar een vervolgopleiding met een directe link naar de tuinbouw. Na het vervullen van zijn dienstplicht is hij agrarisch ondernemer geworden. Vanwege de marktontwikkelingen in de agrarische sector en de visie op de toekomst heeft hij ongeveer acht jaar geleden besloten om in IJsselmuiden het bedrijf voort te zetten. Zijn broer en hij hebben een glastuinbouwbedrijf waar ze paprika’s telen. In het dagelijks leven vult hij de dag voornamelijk met het leiding geven aan het bedrijf.

Ervaring in de politiek

Jan Noorland is nieuw op de lijst. Bestuurservaring deed hij op door diverse nevenactiviteiten, zoals participeren in het bestuur van een afzetorganisatie voor paprika’s in Nederland.

Motivatie

Lang voordat hij voor het eerst zijn stembriefje mocht invullen, maakte Jan Noorland een bewuste keuze voor de SGP. Wat hem vooral aanspreekt in de SGP is de betrouwbare uitstraling en de Bijbelse lijn die gevolgd wordt. De SGP wil naar eer en geweten invulling geven aan christelijke politiek.

Daarbij laat de SGP ook zien dat ze in het nemen van beslissingen de verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat. Hij hoopt van harte dat de SGP zijn invloed in de gemeenteraad van Kampen kan vergroten na deze verkiezingen. Samen met de SGP-fractie en overige partijen wil hij aan het werk om van Kampen een betere en gezondere gemeente te maken. Het is zeer belangrijk om het SGP-geluid te laten horen binnen de gemeente.

De meeste affiniteit heeft Jan Noorland met Ruimtelijke ordening en de Economie, maar de overige zaken zullen ook zijn belangstelling hebben.