10 maart 2014

Even voorstellen... Wim van der Linde

Persoonlijk

Wim van der Linde (46) uit IJsselmuiden rondde een HEAO-opleiding af en is nu planeconoom bij de gemeente Zwolle. Een planeconoom houdt zich bezig met het berekenen van de grondwaarde van ruimtelijke plannen. Door de grondwaarde van het uitgevoerde plan te vergelijken met de huidige waarde van de grond, kan worden berekend of de investeringen voor het plan rendabel zijn. De burgerlijke staat van Wim van der Linde is ongehuwd. Hij bekleedt bestuursfuncties binnen een kerkelijke organisatie en de burgerij van Grafhorst.

Ervaring in de politiek

Wim van der Linde is sinds 2002 betrokken bij de Kamper politiek (sinds 2006 raadslid) en staat nu als nummer twee op de lijst. Hij participeert in de Commissie Bestuur & Middelen, die de volgende terreinen bestrijkt: bestuurlijke en juridische zaken, financiën, personeel en organisatie en facilitaire zaken. Van deze commissie is hij tevens plaatsvervangend voorzitter.

Motivatie

Interesse in en betrokkenheid bij de politiek is Wim van der Linde van jongs af aangeleerd.

Hij maakte een bewuste keuze voor de SGP, omdat die partij de Bijbelse beginselen concreet wenst te vertalen in het politieke- en maatschappelijke leven. Dat is niet meer vanzelfsprekend en daarom is de aanwezigheid van de SGP in de plaatselijke politiek waardevol.

De gemeente Kampen spreekt hem aan, omdat het een mooie gemeente is om te wonen. Een gemeente met een rijke historie. Niet alleen rijk aan monumenten en geschiedenis, maar ook aan christelijke waarden, zoals de zondagsrust.

De gemeente Kampen heeft hoge ambities geformuleerd ten aanzien van inwoneraantallen, voorzieningen, woningbouw- en bedrijvengebieden. Deze ambities zijn duidelijk te hoog gegrepen, met voor een belangrijk deel niet zichtbaar gemaakte financiële risico’s. Wim van der Linde zou graag zijn bijdrage willen leveren aan een cultuurverandering. Van de huidige onrealistische ambities naar realistische plannen en inzetten op wat wél haalbaar is. Minder dromen en meer werken.