24 oktober 2013

Gemeentebegroting sluitend, maar kwetsbaar!

Het is opvallend dat het college met de verkiezingen van 2014 in het vooruitzicht geen aanvullende bezuinigingen voorstelt ondanks de blijvende grote risico’s in het grondbedrijf en toekomstige taken op het gebied van zorg.

De begrotingen hebben in de afgelopen jaren nadrukkelijk wel in het teken gestaan van aanhoudende bezuinigingen. Die bezuinigingen waren ingegeven door het feit dat de rijksoverheid minder geld verstrekt aan de gemeente en door de grote risico’s die de gemeente Kampen heeft genomen in het grondbedrijf. Naast de blijvende grote risico’s in de woningbouw staan we voor een grote opgave op het gebied van zorg.

Wat exact de gevolgen zijn van de nieuwe Rijksbezuinigingen voor de gemeente Kampen is nog moeilijk in te schatten. Als SGP willen we blijvend aandacht geven aan de zwakkeren in onze samenleving.

Hiervoor moet in onze gemeente voldoende geld beschikbaar zijn en blijven. Dat is voor ons als SGP een bewuste, principiële keuze.

Tenslotte, als SGP fractie willen we inzicht in de voortgang en de effecten van de bezuinigingen die door ons als gemeente in deze raadsperiode zijn gestart. We hebben hierin een verantwoordelijkheid richting onze burgers en de getroffen maatschappelijke instellingen.