19 januari 2011

Henk Jan van der Weerd voorzitter van de SGP

(door Henk Wolters)

Wie is Henk Jan van der Weerd en waarom voorzitter SGP-Kampen?

De in 1971 geboren  Henk Jan van der Weerd kan daar kort over zijn. “De vorige voorzitter kreeg het te druk met zijn net opgestarte bedrijf en ik kwam als betrokken SGP-er  voor de komende jaren in beeld”. Henk Jan  is gehuwd,  vader van twee kinderen in de basisschoolleeftijd en woont sinds enkele jaren in het buurtschap De Zande. Daar woont  hij  met zijn gezin en dieren, waaronder 2 Friese paarden. Met deze paarden doet  hij regelmatig mee met koetsentochten, oogstdagen en andere activiteiten. Waarom Friese paarden? Henk Jan: “Er zijn gewoon geen betere paarden dan Friezen. Ze zijn vriendelijk en bereid alles voor je te doen.”

 

Werk in uitzendbranche

In het dagelijks leven is hij voor 50% eigenaar van uitzendorganisatie Betere Banen. Mijn dagelijkse bezigheden zijn het commercieel aansturen van dit bedrijf. Ondanks de recessie doet zijn bedrijf het nog goed. Na zijn studie Management en Commercie aan de CAH in Dronten is hij al snel in het uitzendwezen beland en daarin ben is hij werkzaam in gebleven.

 

De SGP, principes en kerken.

Henk Jan van der Weerd is zelf  lid van de Gereformeerde Gemeente te Kampen. “De SGP kan op mijn inzet en aandacht rekenen, omdat ik met name de principiële standpunten erg belangrijk vindt. Het staan voor deze principes kan ik bij andere partijen niet vinden. Wat mij is opgevallen ,nadat ik intensief bij de SGP ben betrokken, is dat de SGP Kampen helemaal niet oubollig en ouderwets is. Integendeel! De fractie en besturen werken op een gemoedelijke maar ook zakelijke wijze samen. Ook de rol van de SGP Jongeren ervaar ik als hartverwarmend! Het is goed om te merken dat allen samen willen werken om Gods eer in de politiek groot te maken. Een soms moeilijke, maar belangrijke taak”. De SGP heeft leden die vrijwel allemaal verbonden zijn aan behoudende reformatorische kerken, de Gereformeerde Bond in de Hervormde kerk en de Hersteld Hervormde Kerk.

 

Jeugd is op zoek naar duidelijkheid en vindt die binnen de SGP

Dat de oudste partij in Nederland, de Staatkundig Gereformeerde Partij zo goed scoort bij de jeugd vindt hij ook opmerkelijk, maar ook wel begrijpelijk. De jeugd is ook op zoek naar duidelijkheid in standpunten. Dat er, mede door invloed van diezelfde jeugd, standpunten zullen worden bijgesteld en veranderen is volgens Henk Jan een logisch proces. Maar anderzijds ziet hij nog steeds toekomst voor het principiële geluid van de SGP , waarbij de Bijbel als Gods Woord het hoogste gezag heeft en vooral ook is. Dat moet wel zo blijven, daar is hij van overtuigd.