23 juni 2017

Informatieavond - verantwoorde pacht

Informatieavond - verantwoorde pacht

 

Maandag 3 juli om 19.30 in Ontmoetingscentrum “Ons Erf”

Een groot deel van de agrarische gronden wordt verpacht. De gemeente Kampen verpacht bijvoorbeeld 4.000 hectare. Dit jaar wordt de pachtprijs verhoogd met 22%, terwijl de melkopbrengsten voor de melkveehouders de afgelopen jaren laag waren. Dit roept de vraag op of de pachtprijs wel redelijk is en of de veehouders een eerlijke boterham kunnen verdienen.

De Tweede Kamer spreekt al vele jaren over ‘het dilemma van de pacht’: hoe kan gekomen worden tot een pachtregeling die recht doet aan de verlangens van zowel pachters als verpachters. De Tweede Kamer heeft nog geen nieuw besluit genomen.

Plaatselijk doet ‘De Stadserven’ een pachtprijsonderzoek die gericht is op de agrarische bedrijven op het Kampereiland. Bij het onderzoek worden de pachters nadrukkelijk betrokken.

Op maandagavond 3 juli houdt de SGP Kampen een informatieavond over de landelijke – en plaatselijke pachtontwikkelingen. De heren ir. H. Maljaars van de SGP, de heer ir. M. de Koe van ‘De Stadserven’ en de heer K.J. Bruins (jonge agrarische ondernemer) zullen een toelichting geven over dit onderwerp. Tevens zal de heer De Koe op grond van het pachtprijzenonderzoek eventuele consequenties voor het pachtprijsbeleid en het agrarisch structuurbeleid van De Stadserven toelichten.

Uiteraard is er deze avond ook volop de ruimte om uw vragen te stellen over dit onderwerp.

De SGP nodigt iedere belangstellende van harte uit voor deze avond! De avond start om 19.30 en wordt gehouden in Ontmoetingscentrum “Ons Erf”, Heultjesweg 14 te Kampen

info: W.A. van der Linde

mobiel: 06-45552002