12 juni 2017

Kampen betaalt hoge prijs voor Hanzedagen

De internationale Hanzedagen staan voor de deur. Voor velen een hoogtepunt. De prijs die hiervoor betaald moet worden is echter hoog. Zowel materieel als immaterieel.

De gemeente Kampen reserveerde 500.000 euro voor de organisatie van de Hanzedagen. De SGP vindt dat een fors bedrag. Omgerekend komt dat namelijk neer op ongeveer 10 euro per inwoner. Voor een gezin met drie kinderen komt dat neer op 50 euro. Helaas blijkt dit bedrag niet genoeg te zijn. Op dit moment is er een tekort op de begroting van 188.000 euro. Het College wil dit tekort terugbrengen naar maximaal 150.000 euro. Dat is een loffelijk streven, maar we hebben het dan nog steeds over een overschrijding van 30%. De SGP vindt dat een hoge prijs.
De prijs die op immaterieel gebied betaald moet worden is echter hoger. De zondagsrust, die door velen in Kampen gekoesterd wordt, is op 18 juni verdwenen. Kerkgangers kunnen hun eigen kerk die dag niet bereiken en moeten uitwijken naar alternatieve locaties. Die prijs is volgens de SGP echt te hoog!