1 november 2014

Raad spreekt zich uit tegen windmolens Oldebroek

De plannen van de gemeente Oldebroek om windmolens in Hattemerbroek te plaatsen zorgen voor onrust in Zalk en omgeving. De bewoners van die regio hebben grote zorgen over de effecten van de aanwezigheid van windmolens op hun woongenot. Zij hebben hun standpunt geuit, maar voelen zich niet serieus genomen in hun bedenkingen. De SGP-fractie deelt deze bezorgdheid en wil dat er vanuit de raad en het college van Kampen een niet mis te verstane boodschap uitgaat naar de provincie Gelderland en de gemeente Oldebroek met de nadrukkelijke vraag om rekening te houden met deze overwegingen.

De SGP-fractie stelde in de raadsvergadering van donderdag 23 oktober tot haar genoegen vast dat de zorg breed leeft in de raad en dat gezocht wordt naar manieren om de zorg te delen. De SGP-fractie kon echter niet instemmen met de motie van Groen Links, omdat de tekst niet zorgvuldig was geformuleerd en omdat steekhoudende argumentatie ontbrak. We werden hierin gesteund door het college. De motie van GroenLinks ging overigens veel verder dan het herbevestigen van een eerdere raadsuitspraak en keerde zich rechtstreeks tegen het plan van buurgemeente Oldebroek. Liever ziet de SGP dat de wethouder aan de voorkant (dus nog voor het formele besluitvormingsproces in Oldebroek start) de zorgen van de inwoners, de raad en het college aan de provincie Gelderland en de gemeente Oldebroek kenbaar maakt.

De SGP-fractie is er ook voor de inwoners van Zalk en omstreken. De SGP stemt dus in met het uiten van zorg over de plannen van de buurgemeente Oldebroek, maar bewandelt daarbij graag de meest effectieve wegen.