15 november 2014

SGP oneens met extra geld Sail

Mede vanwege de kostbare oplossing voor parkeren is Sail Kampen 2014, in ieder geval financieel, geen succes gebleken. Aan het eind van de rekensom bleek er een tekort van ruim € 200.000,=. Het college spande zich in voor de financiering van het tekort en kwam ook zelf met een voorstel om met een extra subsidie van € 45.000,= bij te dragen aan de oplossing. De SGP is het hier niet mee eens en het is ook een verkeerd signaal. Onderstaand volgt de integrale tekst van de bijdrage van SGP'er Wim van der Linde.

 De SGP fractie heeft bij het evenementenbeleid en bij het beschikbaar stellen van subsidies ten behoeve van grootschalige evenementen een principieel geluid laten horen.

Sail Kampen wordt georganiseerd op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen. Dat zijn dagen waarop de christelijke heilsfeiten, het sterven en de opstanding van Christus herdacht worden. Dat een evenement als Sail Kampen zich, op deze christelijke feestdagen, zo nadrukkelijk opdringt in de openbare ruimte is voor de SGP fractie blijvend pijnlijk.

Argumenten dat Sail Kampen aan de gemeente Kampen naamsbekendheid en/of mediawaarde geven, heeft voor onze fractie geen positieve maar juist een negatieve waarde. Dat betekent dat we het collegevoorstel en het amendement niet zullen steunen.